Bussturer

Todagers tur til Eide:

Turen starer i fra Trondheim/omegn, og går nedover mot Valsøya og Valsøytunet der vi tar oss en lunsj, for den som ønsker det. Det blir også mulighet for å strekke litt på beina, før turen går videre mot Møre.

Nå vi ankommer Molde skal vi sjekke inn på hotellet og kvelden vil være fri for disposisjon før middag på hotellet. Middagen avtaler vi tid på. Dersom det ønskes opplegg fra vi ankommer til vi skal spise middag kan vi avtale dette nærmere etter ønsker.

Dag to går turen mot Eide og til Bergtatt marmorgruve, etter at vi har sjekket ut fra hotellet. Der blir dere tatt med på en flåte over den underjordiske innsjøen med en fantastisk belysning. Helt innerst inni fjellet hopper vi av flåten for å spise middag på gruvens restaurant.

Etter en fortreffelig middag går ferden tilbake og inn i konserthallen der vi får se en video om arbeidet i gruven og historien bak den. Det vil også være erfarende gruvearbeidere som vil være der å forklare om arbeidet og svare på spørsmål.

Etter en innholdsrik dag i gruva, med masse nye inntrykk og opplevelser setter vi oss i bussen igjen og kjører hjem til Trondheim. Det blir sopp på turen og mulighet for å kjøpe seg mat for de som ønsker det.

 

 

Dagstur til Hatlingsetra:

Turen går fra Trondheim/omegn og til Steinkjer, der vi møter en guide som guider oss litt rundt å Steinkjer og oppover mot Hatlingsetra. Hatlingsetra er den eneste setera som er i drift i Steinkjer kommune.

Oppe på setra er det duket for rømmegrøt, som er kokt på egenprodusert seterrømme, med flatbrød og morrpølse av elg fra egen jakt. Til dessert vil det bli servert ”Seterdrøm” som er fløtekrem med blåbær og multer i sprø krumkakeskåler, dette med nykokt svartkjelkaffe kokt på bål.

Under besøket på setra vil det bli historieformidling med beretninger om livet på setra slik det var ”før i tia”. Det er også en mulighet for at det både blir trøffelmusikk til maten og trekkspillmusikk med sjansen for en svingom på setervollen.

Etter en dag fylt med historie, god mat og svingom setter vi snuten hjemover mot Trondheim/omegn. Avtale om tidspunkt og plass for av og påstigning tar vi ved bestilling.

 

Dagstur til Den Gyldne Omvei, Inderøy:

Turen starter i Trondheim/omegn og går mot Inderøy. Første stopp der blir Gangstad Gårdsysteri der vi får servering av is og kaffe samt en liten orientering. Det blir også en mulighet for å kjøpe is på gården.

Etter besøket på ysteriet går ferden videre mot Gulberget,der det blir en anledning til å besøke gårdsbutikken med et spennende utvalg av egne og lokale spesialiteter, lokal historie og håndtverk. Eller om man heller vil nyte atmosfæren i gårdstunet kan man kjøpe seg kaffe og kaker.

Til middag går turen mot Øyna, der det blir servert kjøttkaker fra Inderøy Slakteri med tradisjonelt tilbehør. Øyna ligger på toppen av den Gyldne Omvei og det vil da etterpå være fint å se seg om etter middagen.

Ved avtalt tid med gruppen setter vi kursen hjem mot Trondheim/omegn.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *